Skip to main content

0182 - 37 30 97

Ma t/m vr 9:00 - 18:00 | Zaterdag 9:00 - 18:00

star whiteParadijs voor uw viervoeter

trimsalon-2eaf8e02 Trimsalon - Dierdorado

Trimsalon

Make-over voor de hond!

Uw hond kan gebracht worden voor een complete trimbehandeling, maar ook voor alleen een wasbeurtje of nagels knippen kunt u bij ons terecht. Bij een complete trimbehandeling wordt de hond gewassen en geföhnd en in het gewenste model gebracht met de trimtechniek die het beste bij uw hond past. Verder worden de oren indien nodig uitgeplukt en schoongemaakt en de nagels geknipt. Kortom.. uw hond wordt tot in de puntjes verzorgd en in de watten gelegd. Behandeling is alleen op afspraak. U kunt bij Dierdorado pinnen of contant betalen.

Eigenlijk is voor iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon wel aan te raden. Vooral kortharige honden kunnen enorm verharen! Hetzelfde geldt voor sommige kruisingen. Afhankelijk van de vacht van de hond, zijn er de volgende trimtechnieken: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.

De meeste terriërrassen en bijvoorbeeld Schnauzers en alle andere ruwharige honden, dus ook sommige kruisingen,  worden indien mogelijk geplukt. Dan wordt de bovenste dode haarlaag verwijderd. Dit wordt met de hand of met een trimmes gedaan. Als dit niet gedaan wordt, kan de hond last krijgen van jeuk met alle gevolgen van dien.

Bij o.a. Spaniels, Setters, Retrievers wordt het dode haar uitgeplukt en verder met een speciale schaar (enkel- of dubbelgetande effileerschaar) uitgedund en in model gebracht. Overige honden worden in model geschoren en/of geknipt. In de winter kunt u uw hond het beste ook gewoon laten trimmen want  honden hebben meer last van vocht dan van kou en lang haar blijft lang nat. Verder verliezen honden alleen lichaamswarmte via de voetzolen en de bek, dus de hoeveelheid lichaamsbeharing heeft hier geen invloed op.

Voordat uw hond naar de trimsalon gaat:

  • Laat uw hond uitgebreid uit, het zou heel vervelend zijn als de hond de hele tijd zijn plas of ontlasting moet ophouden als hij/zij op tafel staat;
  • Breng uw hond nooit met een volle maag naar de trimsalon;
  • Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, ringworm etc) en/of loops is, willen wij dit graag van te voren weten.

Prijzen:

Op aanvraag beschikbaar

Algemene voorwaarden (pdf).